Voor wie

Mensen die bij mij komen, willen graag een bijdrage leveren.

Ze willen iets zinvols doen in de wereld.

Een beter milieu.
Gelijke behandeling van mensen.
Armoede de wereld uit.
Meer rechtvaardigheid.

Soms verbergen ze deze idealen een beetje. Ze zien zichzelf ook niet als een die-hard idealist, geen change maker, peacekeeper of activist, maar ook niet als een die-hard realist. Ze zitten er ergens tussen in.

integer veranderingen

Mensen waar ik mee werk, willen dat hun visie en waarden realistisch, scherp en duidelijk overkomen. Niet zweverig of geitenwollensokkerig.  Gelijkheid, rechtvaardigheid en duurzaamheid klinken fantastisch, maar betekenen niets als het begrippen zonder duidelijke inhoud en zonder realiteitszin zijn. Ze willen dat zaken correct worden weergegeven, maar alleen harde feiten en scherpe analyses voelen te rationeel en te kritisch. Dromen over en hopen op verandering moet wel mogelijk blijven.

Ze willen ook empathisch blijven. En stiekem soms ook hun eigen zin doordrijven. Om hun idealen en waarden te kunnen realiseren. Rekening houden met anderen is irritant, want ingewikkeld en vertragend. Het is een zoeken naar een balans tussen het stellen van grenzen aan empathie, maar ook open zijn staan voor de idealen en waarden van anderen. Tussen niet te stug vasthouden aan eigen idealen, maar ze ook niet verliezen.

De onafhankelijke ondernemende houding van mijn klanten brengt hen soms op het ongewone pad.

Ze onderzoeken, experimenteren en ondernemen. Niet om op de voorgrond te willen treden, of om gezien en erkend te worden, maar omdat ze iets willen doen aan problemen in de wereld, op grote of kleine schaal. Hoe onmogelijk dat soms ook lijkt, ze proberen toch de verschillende lagen en kanten van een probleem te bekijken, omdat ze ervan houden om de diepte in te duiken, en daar mogelijkheden en ideeën te ontdekken.

Mijn klanten komen niet uit een specifieke sector en hebben niet een specifieke functie. Rode draad is dat ze integer veranderingen willen creëren in de wereld om hen heen. Ik heb zowel ondernemers als werknemers geholpen, uit uiteenlopende sectoren. Mensen werkzaam in de bouw of in de kunstwereld, in gezondheidszorg en ICT, maar ook non-profits die werken aan natuur- en milieu doelstellingen of internationale betrekkingen.

integer veranderingen

Ik help ze om meer helderheid te krijgen. Ik help ze argumenten en discussies begrijpen, ontleden, ontkrachten en opbouwen, op een consistente en stabiele manier. Daarbij leren ze  verschillende visies en ideeën begrijpen, en de patronen en achtergronden van problemen ontdekken.

Herken je je in bovenstaande beschrijving, maar wil je meer weten over wie ik (Fenanda) dan ben? Check hier de pagina over mij.

 

Buffer this pageEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUponShare on Reddit